top of page
fide_hemsida2.jpg

BRA ATT VETA

FRÅGOR & SVAR

Här har vi samlat information som gäller för vår anläggning. Hittar ni inte svar på det ni söker, kan ni alltid kontakta oss på e-post eller telefon.

8DBB0161-765F-4013-8AB4-A4DA705BCC44.jpeg

BRA ATT VETA

PORTEN TILL STORSUDRET

Fide Äventyrsby & Camping är beläget sju mil söder om Visby, på västra Gotland där ön är som smalast.

FRÅN VISBY

 - Kör söderut på VÄG 140

 - Sväng höger efter Klintehamn, följ           skyltning FIDENÄS 36

 - Följ vägen i 36 km. Sväng höger när VÄG 140 och 142 möter varandra och sväng sedan höger igen efter ungefär 100 meter.  

KONTAKT

E-POST: info@fideaventyrsby.se

TELEFON: 0498 - 21 30 00

FRÅGOR & SVAR

Här har vi samlat information som gäller för vår anläggning. Hittar ni inte svar på det ni söker, kan ni alltid kontakta oss på e-post eller telefon.

Hur långt är det till/från Visby? 

Vår anläggning är belägen på södra Gotland, med ca 7 mil till Visby.

Var finns närmaste affär?

Det finns två ICA ca 7 km från vår anläggning. Den ena söderut i Burgsvik och den andra norrut i Havdhem.

Kan man besöka er anläggning bara under dagen om man vill leka i parken?

Absolut, det går superbra. För boende på vår anläggning ingår tillgång till lekparken, men även om man inte bor hos oss går det bra att besöka oss, för 45 kr/person för alla över 3 år.

Finns det möjlighet att äta och dricka på anläggningen?

Ja, absolut. På dagen finns möjligheten att själv steka pannkakor, korv, hamburgare eller toast över öppen eld. Till kvällen öppnar vår uteservering med bar och våra omtalade pizzor.

Min hund vill också med, är det okej?

Ja, alla fyrbenta vänner är välkomna på anläggningen. Men kom ihåg att hålla hunden kopplad i parken.

Finns det frukost på anläggningen?

Nej, tyvärr finns ingen traditionell frukost. Vår servering öppnar 10.00 varje dag, så om man vill ta en sovmorgon för att sedan äta en pannkaksfrukost eller grilla en toast över öppen eld går det bra dock. :)

Finns det som boende på anläggningen möjlighet att grilla?

Absolut! I KOJBYN finns en stor grill och i STUGBYN finns två grillar på hjul som går att låna. Kol, tändare och tändvätska tillhandahålls av gästen själv. Däremot får man inte grilla i TÄLTBYN, då den är lokaliserad på strandskyddsområde.

Vad ska man ta med sig till Fide Äventyrsby & Camping? 

Oavsett om man är här en dag eller en vecka så glöm inte att packa det bästa humöret och barnasinnet. :)

Till stugor och kojor måste man ta med egna lakan om man inte vill hyra av oss (sängkläder som täcke och kudde finns).

 

Barnen vill att jag bokar kojan med rutschkana från sängen, vilken är det?

Det är MYSKOJAN som har en alldeles egen rutschkana rakt från sängen. Häftigt, eller hur?

Har alla kojor rutschkana?

Nej, endast MYSKOJAN har det. Däremot ligger vår stora lekpark, med flertalet rutschkanor, i direkt anslutning till KOJBYN.

Hur mycket kostar det att duscha hos Fide Äventyrsby & Camping?

På vår anläggning kostar duschen inget extra för boende, men vi ber er gärna att spara på vattnet för öns skull. 

Varför tar ni ut en serviceavgift om man vill besöka er under en dag?

För att ha möjlighet att underhålla lekparken tar vi ut en serviceavgift på 45kr/person äldre än 3 år vid besök mellan klockan 10.00-18.00. Då har man tillgång till parkering, lekpark, toaletter och duschar. För vuxna ingår även en kopp kaffe. Bra va!

Vad skiljer en camping mot ett hotell? 

Vi erbjuder boende med olika standard; med eller utan toa eller dusch samt med stora eller mindre kök. I vårt grundpris tar gästerna med sig lakan själva och städar själva. Både städning och lakan går om så önskas att köpa till. 

Stugorna i STUGBYN är privatägda och uthyrning förmedlas genom oss. Det innebär att stugorna hyrs ut med självhushåll, men vi ser till att det finns ett litet startkit av toalettpapper, diskmedel och handtvål vid er ankomst.

Finns det lakan och handdukar i den hyrda stugan? 

Vi erbjuder möjligheten att ta med egna lakan. Men för den som önskar går det utmärkt att beställa. Gör det gärna innan ankomst, så finns det i stugan vid er ankomst.

Hur fungerar det med städning av stugan? 

Vi erbjuder våra gäster att städa stugan själv innan avresa, men det finns möjlighet att köpa till slutstädning.

Hur tyst är det på anläggningen? 

Vi är en familjevänlig anläggning, där de flesta av gästerna är barnfamiljer. Det är oftast väldigt lugnt och tyst på vår anläggning. Det händer att våra gäster hörs när de ankommer, leker i parken eller bara kommer hem från dagens äventyr. Studsmattor och linbanor stängs för kvällen för att inte störa. Det skall vara sovtyst på campingen efter kl 22.00. Vi ber alla respektera det för allas trevnad.

Vad är ett servicehus? 

Där finns toaletter, duschar, handfat, kök, diskplats och skötbord. Dessa utrymmen delas av alla campinggäster så se till att lämna det lika rent och prydligt som du själv vill hitta det. Bor du i stuga har du ett eget kök och egen dusch och toalett – men det är såklart tillåtet att använda servicehuset också!

Vilka attiraljer finns det i servicehusets kök?

Det finns spis, diskho och micro samt en del utrustning vad gäller kastruller, stekpannor och knivar.

Har man kvar sin campingplats om man åker iväg på dagen med sin husbil? 

När campingplatsen är bokad och betald är den alltid ens plats. Även om man är ute och far den dagen. Bra om man kan lämna något på platsen som en signal till alla, men den är upptagen i bokningssystemet oavsett.

Vilken är incheckning- och utcheckningstiden hos Fide Äventyrsby & Camping? 

Alla våra gäster måste lämna senast kl 11.00. Allt för att vi ska hinna ordna för nya gäster som ankommer. Incheckningen börjar klockan 14.00. 

Kan man checka in när man vill? 

Jajamen, efter 14.00 går det bra att checka in när man önskar! Bara det finns en gjord bokning. Vi kontaktar er och meddelar var och hur ni hittar till rätt campingplats, koja eller stuga. Så kan incheckning ske dygnet runt. 

Hur stor anläggning är Fide Äventyrsby & Camping?

Vi har 16 stugor samt 10 kojstugor för uthyrning av olika standard och 10-tal platser för camping med el och ytterligare ett 20-tal ställplatser/platser för tält (utan el) plus fem Glamping-tält.

Hur stora är campingplatserna?

Våra campingplatser är 10x10 meter.

Vad kan man ställa på en campingplats 10x10 meter?

På våra campingplatser är det lagom att ha en husvagn och en bil. Här finns det även oftast plats till ett förtält. Kom ihåg att plats måste alltid finnas till brandavståndet till grannarna.

Hur många boendeenheter kan man ha på en plats?

Varje campingplats erbjuder utrymme för ETT tält,  EN husbil eller EN husvagn. De flesta har även plats för EN bil.

Havsbassängen har ju inte klorvatten eller tillhörande vattenland, what's up?

Den unika havsbassängen är ett EU-projekt som skall vara med och rädda viken genom syresättning samtidigt som man pumpar varmt vatten från den grunda viken in i bassängen. Då fungerar den grunda viken som en stor solfångare som på miljövänligaste vis värmer bassängen så att den ständigt är varmare än andra bad på 1,5 meters djup.

 

Bassängen blev klar för användning sent 2019 och mätningar visar att den håller 4-6 grader varmare vatten än havsvattnet utanför bassängen. 

Maxdjupet i Burgsviken är ungefär 60cm, vilket gör att bassängen med sitt större djup i stora drag är den bästa badplatsen i området.

bottom of page